Tõnis Mäe katusetarassist

Hiljuti on kõikide postkastidesse potsatanud teade, et Tõnis Mäe kohtuasjas tema õiguse tunnustamiseks kasutada katuseterassi on vahetunud kohtunik. Paljud korteriomanikud on pöördunud korteriühistu juhatuse poole küsimusega, milles on probleem. Selle kohta on detailsemat infot võimalik leida siitsamast veebist siit aga allpool ka lühike kokkuvõte.

26.septembril 2008 esitas toonane juhatus Tallinna Linnaplaneerimise Ameti Ehitusjärelvalve teenistusse 3 katuseterassi ebaseadusliku ümberehituse teatise kuigi samal ajal said korteriomanikud juhatuselt teada, et ebaseaduslikke ehitisi on majas tervelt 16 korteris.

Nende kolme katuseterassi omanikele (korterid 14,24,49) esitas toonane juhatus süüdistuse, et need on omandanud ümberehitatud terassi näol katusepinna.

Kuigi ebaseadusliku ehituse seadustamiseks oleks vaja ainult ehitusprojekti (mis kõikidel neil kolmel korteriomanikul ka olemas on) ja teiste korteriomanike nõusolekut, siis katuseterassi omandisuhtes ei olnud tollase juhatusega võimalik kokkuleppele jõuda. Sellest lähtuvalt ei olnud võimalik ka saada teiste korteriomanike nõusolekut kuna juhatus teavitas kõiki, et ehitis ei ole tehtud oma terassile vaid kasutatud kõigile kuuluvat katust.

Sellest tulenevalt pidid need nimetatud korteriomanikud pöörduma kohtusse omandi kaitseks. See on hagita kohtumenetlus ja ei ole suunatud kellegi vastu vaid oma õiguste kaitseks kasutada oma katuse tasemel olevaid ja projekti järgi korteri juurde kuuluvaid terasse.


Comments are closed.